hirdetés

Szép és jó lesz-e nekünk Bell ? Hétfőn érkezik ugyanis Magyarországra Colleen Bradley Bell, az új amerikai nagykövet. A nagykövet remek tévés, remek kommunikációs szakember, így jó lenne, ha nem mondanánk és tennénk olyat, amit nem kéne. Azaz számoljuk fel a korrupciót és hulljon a férgese, főképp a hatalomból. Nos az már most biztos, hogy a külügy már igencsak hízeleg  az új nagykövetnek.

bell nagykövet

A diplomatát  nagy szeretettel és nyitottsággal várjuk  hangsúlyozva, hogy érkezésével új lendületet, új, pozitív irányt kaphat a magyar-amerikai politikai diskurzus –  mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.

Az államtitkár megjegyezte, a politikai nehézségek nem nyomják rá a bélyegüket a gazdasági kapcsolatokra, amelyek kiválóak, és fejlődnek. A kormányzatnak tíz egyesült államokbeli céggel van stratégiai megállapodása, az 50 legnagyobb amerikai multinacionális cég közül mintegy 40 jelen van az országban, az elmúlt egy évben pedig közel megduplázódott a két ország közötti kereskedelmi kapcsolat magyar többlete – fejtette ki. Magyar Levente szólt arról is: a közeli hetekben három olyan amerikai beruházást jelentenek be, amely forintmilliárdos működő tőkét hoz az országba; az első bejelentést napokon belül megteszik, de a most is folyó egyeztetésekre hivatkozva konkrétumokat nem közölt.