hirdetés

Hatalmas bukások voltak a Girón. Ennek ellenére a Praia a Mare és Benevento közötti 233 kilométeres szakaszon hatalmas sprinttel André Greipel lett az első, a francia Arnaud Demare ért célba másodikként, míg harmadik helyen az olasz Sonny Colbrelli zárta a sprintbefutót.

Giro mezöny

A nagy hegyek ezúttal is elmaradtak a Girón, de az esésekből, bukásokból most sem volt hiány. A német André Greipel nyerte szerdán a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny ötödik szakaszát, az összetettben továbbra is a holland Tom Dumoulin áll az élen.

A Praia a Mare és Benevento közötti 233 kilométeres szakaszon a francia Arnaud Demare ért célba másodikként azonos idővel, míg harmadik helyen az olasz Sonny Colbrelli zárta a sprintbefutót. A nagy esélyesek közül az olasz Vincenzo Nibali hátránya változatlanul 26 másodperc a rózsaszín trikós mögött, a spanyol Alejandro Valverde öt másodperccel csökkentette a különbséget Dumoulinhez képest. Csütörtökön a Ponte és Roccaraso közötti 157 kilométeres etap vár a mezőnyre.