hirdetés

Hetente egy nő meghal a családon belüli erőszak miatt. Ausztráliában a visszaeső bűnözők így érthető módon , de főképp a családon belüli erőszakot elkövetők  GPS-jelző karpercet kapnak a tervek szerint. Tony Abbott miniszterelnök bizakodó a jeladós karkötők bevezetése terén.

 jeladós GPS

A karkötőt azoknak kéne hordaniuk, akik bűnismétlők és jogerősen elítéltek őket. Az ausztrál kormány javaslatáról most zajlik a vita az országban. Tony Abbott miniszterelnök bizakodó a kimenetellel kapcsolatban. Mint elmondta, alapjaiban akarják eltüntetni ezt a jelenséget a társadalomból. A karpereccel folyamatosan nyomon követhetőek lennének azok a személyek, akik korábban már családtagjaikra támadtak.

tonny abbott

A családon belüli erőszak Ausztráliában is nagyon komoly probléma, statisztikák szerint hetente egy nő meghal az országban ilyen támadások miatt.

A témával foglalkozó civil szervezetek üdvözölték a fejlesztést, de szerintük a problémát ez nem fogja megoldani, hiszen csak azokkal kapcsolatban lesz alkalmazható, akiknek már van bírósági múltjuk, azaz elkapták és elítélték őket. De számos esetben nem ez a helyzet, sok nőt olyan férfiak ölnek meg, akik korábban egyszer sem tűntek fel a hatóságoknak. Ezért például felvilágosító kampányokra és menedékhelyekre lenne szükség, ahová az otthon veszélybe kerülő nők elmehetnének.