hirdetés

Ismeretlen támadók rálőttek a rendőrökre Brüsszelben, miközben házkutatást tartottak egy lakásban a tavaly novemberi párizsi terrortámadások miatt.

belga rendőr 2

A Le Soir című belga lap szerint Kalasnyikovval támadtak a rendőrökre, akik közül hárman könnyebben megsebesültek. A támadásról szóló híreket Eric Van der Sypt, a szövetségi ügyészség szóvivője is megerősítette. A támadók a háztetőkön keresztül elmenekültek.

A belga főváros Forest nevű déli negyedének nagy részét teljesen lezárták, több iskolában meg kellett szakítani a tanítást, az ott lakókat pedig arra kérték, hogy ne hagyják el otthonaikat. Nagy erőkkel keresik a támadókat, a környék felett rendőrségi helikopterek is köröznek. Marc-Jean Ghyssels polgármester szerint egyelőre nem tudni, pontosan hány ember menekül – írja az MTI.

A párizsi merényletek elkövetői közül többen is Brüsszelben éltek korábban. Egyes hírek szerint Salah Abdeslam, a november 13-i terrormerényletek feltételezett főszervezője a támadások után húsz napig bujkált a városban. A szökésben lévő Abdeslamot annak ellenére sem sikerült elfogni, hogy a terrortámadások után Belgium nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene. De azt sem tudni biztosan, hogy még Európában van-e.