hirdetés

Az Európai Parlament (EP) jobbikos képviselőjének Kovács Bélának csütörtökön lett volna a meghallgatása, ahol a mentelmi jogának felfüggesztéséről lett volna – írja az Eurológus. Mindezen kémügy miatti felfüggesztési procedúra  azonban elmarad mert halasztást kért a magyar politikus. Úgy tudni az EP nem erőlteti a kém ügyet, mert igen kevés a bizonyíték Kovács ellen.  

 kovács béla 444

Mint ismeretes a magyar Alkotmányvédelmi Hivatal 2014. április elején tett feljelentést, miután szerintük rendszeresen konspiratív módon találkozott orosz diplomatákkal. Az eljárás csak akkor indulhat meg, ha Kovács Béla vagy maga lemond mentelmi jogáról, vagy ha azt az EP jogi bizottsága felfüggeszti azt. Egyikre sem került sor idáig, Brüsszel folyamatosan húzza a döntéshozást az ügyben. Állítólag azért, mert nem tartják kielégítőnek a magyar hatóságoktól kapott dokumentumokat.

Az Eurológus információi szerint a meghallgatást május 6-ára halasztották.

A szakbizottság, ha egyszer majd dönt, nem arról fog, hogy a jobbikos képviselő bűnös-e, hanem csak megteremtik annak a lehetőségét, hogy a magyar hatóságok kivizsgálják az ügyét.

( Fotó: 444.hu )