hirdetés

Párhuzamosan két helyszínen zajlik a dráma, lövöldözés és túszejtés. Miközben a a Charlie Hebdo szerkesztőségénél gyilkoló testvéreket körbevették a rendőrök, Párizs keleti elővárosában a Porte de Vincennes metróállomás közelében egy kóser élelmiszerboltba törtek be, lövöldözés volt, a fegyveres túszokat ejtett, nők és gyerekek is vannak köztük. Hatósági közlések szerint ugyanez a férfi felelős a tegnapi rendőrgyilkosságért. Legfrissebb értesülések szerint a túszejtő azt kéri, hogy engedjék el a Kouachi fivéreket.

paris police

A francia RTL úgy értesült: a túszejtő azt követeli a rendőröktől, hogy engedjék el a Kouachi testvéreket Dammartin-en-Goële-ből, azzal fenyegetőzik, ha ezt nem teszik meg, megöli túszait. A legutolsó információk arról szólnak, hogy két felnőtt férfi, két nő és egy csecsemő lehet bent.

Meg nem erősített hírek szerint az a merénylő lehet ezért a felelős, aki egy nappal korábban megölt egy rendőrnőt.

Párizs déli elővárosában a csütörtök reggeli rendőrgyilkosságnak két gyanúsítottja is van egy felfegyverzett 32 éves férfi és barátnője a 26 éves Hayat Boumeddiene. Amédy Coulibaly követte el a bűntettet. Amedy Coulibaly kapcsolatban állt a Kouachi fivérekkel, egy szélsőséges szervezethez tartoztak.

Nem véletlenül a Porte de Vincennes-i kóser élelmiszerboltot választotta Amedy célpontnak, amellett hogy nagy forgalma van, a vevőköre is meghatározott. A polgármester azonnal bezáratta a párizsi zsidó közösség egyik legfontosabb utcáját a Rue de Rosiers boltjait, a rendőrök kivonultak biztosítani a helyszínt, valamint egy közeli zsinagógát is, aminek az összes mai eseményét törölték.

A francia rendőrség közzétette a terrorista pár fényképét:

Párizs terrorista pár

Az Eiffel-torony magasságában a Szajna túloldalán kiürítették a rendőrök a Trocadero teret, egyelőre nem tudni mi történik ott, a rendőrök előhúzott fegyverrel vonultak fedezékbe. Időközben feloldották a téren a lezárást és újraindult a metróforgalom, a belügyminiszter megnyugtatta a párizsiakat, hogy a Trocaderonál a készültség csak vaklárma volt.