hirdetés

Hatalmas földrengés és cunami Chilében. Öten életüket vesztették, és egymillió embert evakuáltak Chilében, miután rendkívül erős, a Richter-skála szerinti 8,3-as erősségű földrengés rázta meg helyi Chile fővárosát és az ország partvonalát.

Fishing boats washed ashore by a small tsunami, sit in Caleta Riquelme, adjacent to the port, in the northern town of Iquique, Chile, after magnitude 8.2 earthqauke struck the northen coast of Chile, Wednesday, April 2, 2014. Authorities lifted tsunami warnings for Chile???s long coastline early Wednesday. Six people were crushed to death or suffered fatal heart attacks, a remarkably low toll for such a powerful shift in the Earth???s crust. (AP Photo/Cristian Viveros) NO PUBLICAR EN CHILE

Chile fővárosban az épületek beleremegtek a földmozgásba, az emberek pedig az utcákra menekültek. Az első rengést perceken belül számos erős utórengés is követte. A földrengés erejére jellemző, hogy azt még az epicentrumtól mintegy 1400 kilométerre lévő argentin fővárosban, Buenos Airesben is érezni lehetett. A magyar külügyminisztérium tájékoztatása szerint a természeti katasztrófának nincs magyar áldozata.

Károk leginkább vidéken keletkeztek, házak dőltek össze. A tengerparton pedig hajóroncsok sokaságának a látványa borított mindent.