hirdetés

A Pápa óva int mindenkit. Ferenc hangoztatta, hogy nem szabad felülni azoknak, akik a különböző kultúrák képviselőit egymásnak akarják ugrasztani. Mintegy hetvenezer hívő előtt szólított békére és a háborúk elítélésére Ferenc pápa Szarajevóban.

ferencpápa

A katolikus egyházfő hangsúlyozta: egyesek szándékosan akarnak összeütközéseket kelteni a különböző kultúrák és civilizációk között. Szentbeszédében kiemelte, hogy a béke Isten ajándéka és terve az emberiség számára, de mindig ellenkezésbe ütközik. Emlékeztetett arra, hogy a békére törekvés mindig szemben találja magát a háborúkkal, és jelenleg is több háború és fegyveres összeütközés folyik a világban, és több területen is „háborús légkör” tapasztalható.

A háborúval azonban együtt járnak a menekülttáborokba kényszerített gyerekek, öregek és asszonyok, a háborúval együtt járnak a lerombolt épületek, az otthon kényszerű elhagyása, de a háborúval együtt járnak a tönkretett életek is, amit a Bosznia-Hercegovinában élők pontosan tudnak. Ezért fontos, hogy Szarajevóból hangozzon fel a kiáltás: “soha többé háborút” – nyomatékosította Ferenc pápa.