hirdetés

Bekeményített Ferenc pápa. Isten bocsánatát kérte audienciáján mindazoknak, akik bezárják az ajtót a menekültek előtt. Az Olaszországba és az Európába érkező menekültek körüli feszültségre gondolt, bár azt még nem tudhatta, hogy Magyarország is kerítést fog építeni a magyar-szerb határon. Egye plitikusok pedig bebizonyították, hogy sem nem Isten félők, sem nem tisztelik a keresztény tanításokat.

Ferenc Pápa

 

Az már kedden, az uniós belügyminiszterek luxembourgi találkozóján világossá vált, hogy egyelőre nem lesz egységes európai megállapodás menekültügyben, és hogy Franciaország és Ausztria gyakorlatilag lezárta a határait az Olaszország felől érkező menekültek előtt. Olaszország azzal fenyegetőzött, hogy ideiglenes vízumot ad az érkezőknek, amellyel oda mennek majd Európán belül, ahová akarnak. Olaszország, Németország és Franciaország ugyancsak kedden abban állapodott meg, hogy ha az EU-ban nem fogadják be a menedékkérőket, akkor visszaküldik őket oda, ahonnan jöttek.

Ezek után szólalt meg Ferenc pápa általános audienciáján, a Szent Péter téren és éles szavakkal bírálta a menekülteket kirekesztő embereket.

Megbocsátást (Istentől) kérünk minden ember és intézmény számára, akik bezárják az ajtót a menekültek előtt. Fivéreink és nővéreink előtt, akik otthont keresnek, ahol félelem nélkül élhetnek – mondta Ferenc pápa , egyházfő.

A Vatikán vezetője Emellett köszönetet mondott azoknak, akik gondoskodnak a menekültekről, és közös cselekvésre szólította fel a nemzetközi közösséget a kényszermigráció ellen.

Az olasz jobboldali Északi Liga vezetője, Matteo Salvini, azonnal megtámadta a pápai véleményt. A pártot bevándorlóellenes politikája tette rendkívül népszerűvé.

Mégis, hány bevándorló van a Vatikánban?”, kérdezte Salvini. Aki azt is kijelentette, hogy nincs szükségünk bocsánatra, az ideérkezőknek csak az egynegyede menekült, a többiek gazdasági bevándorlók, tette hozzá az Északi Liga radikális vezetője.