hirdetés

Komoly terrortámadásra készült az IÁ a futball-Eb idején. Legalábbis ezek a következtetések vonhatóak le a nemrég elfogott terrorista Salah Abdeslam, a párizsi merényletek kitervelőjének a számítógépén megtalált adatokból. A támadásokat főként olyan drónok bevetésével akarták kivitelezni, amelyek bombákat és vegyi anyagokat szállítottak volna. A fő célpont pedig az angol drukkerek bázisa lett volna. Legalábbis az angol lap, a Mirror erről ír. 

salah abdeslam elfogás

A dzsihádisták állítólag a most megtalált és kielemzett adatok alapján azt tervezték, hogy  öngyilkos merénylőkkel közösen, fegyverekkel, drónokkal és kémiai eszközökkel támadnak az angol drukkerekre Marseilles-ben. A terv szerint az Iszlám Állam emberei június 11-én az angolok Oroszország elleni meccsén csaptak volna le.

Félő, hogy attól, hogy Abdeslam kézre került, a követői még ugyanúgy végre akarják hajtani a tervezett merényleteket. A brit biztonságiak pedig attól tartanak, hogy az angol drukkereket a szurkolói területeken vehetik célpontba. Félnek, hogy az önfeledt, ittas szurkolók könnyű célpontot jelentenek majd, így szorosan együttműködnek a francia hatóságokkal.

A laptopon találtak még képeket és térképeket arról a helyről is, ahol az angol drukkerek gyülekeztek két héttel csapatuk első meccse előtt.

(Forrás: Mirror)