hirdetés

Fegyveres kezdett gépkarabéllyal lövöldözni egy bevásárlóközpontban szombaton a belga fővárostól, Brüsszeltől mintegy 60 kilométerre délre fekvő Chatelineau településen – jelentette a helyi sajtó. Az illetékesek szerint nem terrorcselekményről, hanem sima rablásról van szó.

belga-lkalasnyikovos-banditakA rendőrség többtucatnyi embert kikísért az épületből azután, hogy reggel támadók, nyilvánvalóan rablási céllal, berontottak egy boltba – írta a belga hírügynökség. A támadók száma nem ismert.

Az RTL News egy rendőrfelügyelőt idézve azt közölte, számos fegyveresről van szó, míg a La Gazette című lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva három támadóról írt.  Daniel Vanderlick polgármester az RTL-nek azt mondta, hogy Kalasnyikov gépkarabélyból adtak le lövéseket.

Senki sem sebesült meg, úgy tűnik, hogy a támadók ékszereket akarnak elrabolni. A rendőrség nem tesz említést arról, hogy az incidensnek lenne iszlamista vonzata.

Mint ismeretes, idén márciusban Brüsszelben 32 ember meghalt az Iszlám Állam dzsihádista szervezet támadásában.  A helyi rendőrség és a szövetségi ügyészek egyelőre nem szólaltak meg az ügyben.