hirdetés

Elektromos vezetéknek csapódott, ezért égett le a 16 embert szállító hőlégballon szombaton Texas államban, a balesetben minden utas meghalt.

kigyulladt hőlégballonTexas állam Lockhart városának közelében helyi idő szerint 7 óra 42 perckor történt a tragédia.  A becsapódás helyszíne mellett egy elektromos vezeték volt, a balesetet követően készült légi felvételeken pedig megperzselődött talajt lehetett látni.

Az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal vezetője, Robert Sumwalt szerint a bizonyítékokból arra lehet következtetni, hogy a ballon vagy a hőlégballon valamelyik alkotóeleme nekiütközött a távvezetéknek, de nem a tartóoszlopnak.

A közlekedésbiztonsági hivatal számos tényezőt figyelembe vesz majd a vizsgálatnál, többek között a ködös időjárásról szóló jelentést, de rendkívül fontos szerepe van a szemtanúk beszámolóinak, továbbá a mobiltelefonokkal készített videofelvételeknek is.

A hőlégballon mintegy 13 kilométert tett meg a balesetig, az utasokat szállító kosarat majd egy kilométerre találták meg a ballontól. A szakértő hozzátette, hogy a halálos áldozatok azonosítása sokáig eltart majd. Szólt arról is, hogy a hőlégballont Csehországban gyártották a Heart of Texas nevű cég számára.

(Fotó: WTOP)