hirdetés

Európa is veszélyben
2014-10-08 08:44

Elkerülhetetlennek látszik az Ebola terjedése Európában, ahonnan sokan utaznak az érintett afrikai országokba és visszafelé is – mondta Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója. Az USA pedig már a hajókat és a reptereket is górcső alá vette és megpróbálják kiszűrni a vírust hordozó betegeket.

 ebolaspanyol

Már Európában, Spanyolországban is megjelent a betegség. Egy olyan ápolónőnél azonosították a halálos vírust, aki egy Sierra Leonéból fertőzéssel hazatért 69 éves spanyol papot kezelt. ez a pap volt az első, akit hazahoztak és megpróbálták egy kísérleti szerrel meggyógyítani, de a szakszerű orvosi beavatkozás ellenére a pap meghalt. Most Spanyolországban  négy másik embert is kórházi megfigyelés alá vontak, hogy megakadályozzák a kór terjedését. Ez az első ismert eset a világon, hogy valaki Afrikán kívül kapta el az ebolavírust.

Nagy valószínűséggel a jövőben is lesznek ilyen importált esetek és hasonlóak, mint ami Spanyolországban történt – mondta a Reuters hírügynökségnek Jakab Zsuzsanna.