hirdetés

Ferenc pápa egészen biztosan nem mond le. Bár nem is kell, hisz jól csinálja azt, amit csinál. Sokszor tükröt tart az önző politikusok elé, és ha kell, nyíltan kritizálja azok tettét. A katolikus egyház vezetője  a sok felelősséggel magyarázta, hogy miért nem követi elődje, XVI. Benedek példáját.

Pápa Ferenc

Ferenc pápa vasárnap kizárta, hogy lemondana valaha is tisztéről elődjéhez, XVI. Benedekhez hasonlóan. – Sohasem gondoltam arra, hogy elhagynám a pápai tisztet, mert sok a felelősség – mondta a katolikus egyházfő egy kérdésre válaszolva. Ferenc pápa az általa inspirált Scholas Occurentes nevű nemzetközi oktatási kezdeményezésről tartott összejövetelen beszélt a Vatikánban, és egy ifjú résztvevő kérdésére felelt.

Bár korábban azt mondta, hogy szerinte saját pápasága nem lesz hosszú, eddig sohasem nyilatkozott egyértelműen arról, hogy nem követi XVI. Benedek lemondási példáját. A német nemzetiségű pápa 2013-ban önként távozott tisztségéből, amire 600 éve nem volt példa. Ferenc pápa az összejövetelen kitüntetéseket adott Salma Hayek, Richard Gere és George Clooney amerikai színészeknek, amiért segítik az oktatási kezdeményezést, támogatják az azt szolgáló alapítványt.