hirdetés

Az essexi tengerparti kisváros, Leigh-on-Sea lakói a legboldogabbak Nagy-Britanniában egy frissen ismertetett felmérés szerint. Londonban Richmond végzett az első helyen.

Leigh_on_sea

A Rightmove vezető ingatlanpiaci tanácsadó és szolgáltató cég országos rangsorában a skóciai Troon végzett a második, Harrogate pedig a harmadik helyen. Az elmúlt három évben a Yorkshire grófságbeli település vezette a listát.
A felmérés csaknem 24 ezer résztvevő megkérdezésével készült, az essexi tengerparti városka lakói pedig elsősorban az erős közösségi szellemnek és lokálpatriotizmusuknak köszönhetik a sikert. Emellett jók a sportolási és a szabadidős lehetőségek, virágzik a kultúra és kedvezőek a település kilátásai a fejlődésre.
A szintén tengerparti Troon lakói leginkább arra büszkék, hogy biztonságban érzik magukat és „mindenki önmaga lehet”.

A György-kori épületeiről, nagy parkjairól, szállodáiról és teaházairól ismert Harrogate helyezése némileg romlott ugyan, de az észak-yorkshire-i város még így is előkelő helyen szerepel a listán.

Londonban a richmondiak a legboldogabbak, ami tekintettel arra, hogy országszerte ők a legegészségesebbek és a legtehetősebbek, nem okozott nagy meglepetést. A brit főváros nyugati részei amúgy is előkelő helyen szerepelnek a londoni listán: az első ötben van Kingston upon Thames és Wandsworth, az első tízben pedig Bromley, Sutton és Ealing is. Észak-Londont képviseli a hatodik és a hetedik helyen Camden és Barnet, a város délkeleti részét Greenwich, keleti részét pedig Havering.