hirdetés

Százak alatt omlott össze egy híd Indiában, legalább 32-en meghaltak az elsődleges adatok szerint. A helyi hírek szerint mintegy 400 ember tartózkodott a nrmég átadott és felújított hídon, amikor az összeomlott. Az eset az India Morbi városánál történt.

 

Minimum 32 ember meghalt, miután összeomlott egy nemrég – javítási munkálatokat követően – újranyitott híd Gudzsarát nyugat-indiai állam területén – közölték tisztségviselők a BBC beszámolója szerint.

A szerencsétlenség következtében százak zuhantak a Macshu folyóba Morbi városánál. Helyi felvételek tanúsága szerint sokan kapaszkodtak a részben elsüllyedt híd roncsaiba. De ez a fotókon is látszik.

Videofelvételek szerint a helyszínen zűrzavar uralkodott, miközben egyes nézelődők megpróbáltak segíteni a vízb esett embereknek a sötétség beálltával. Megint más videókon az látható, amint az emberek a roncsokon felmászva próbálnak visszajutni a szárazföldre.

Beszámolók szerint mintegy 400 ember tartózkodott a hídon, amikor az összeomlott. A szerencsétlenség azután következett be, hogy a hidat néhány napja nyitották meg újra javítási munkálatokat követően.

A híd a brit gyarmati korban épült a 19.században, s 230 méter hosszú.

Az éppen szülőállamának számító Gudzsarátban három napos látogatáson tartózkodó Narendra Modi indiai miniszterelnök közölte, hogy „mélyen elszomorított a tragédia”. A kormányfő bejelentette, hogy kárpótlást nyújtanak az áldozatok hozzátartozóinak és a sérülteknek.