hirdetés

Irigykedhet a TEK meg talán picikét Pintér belügyminiszter is a bukaresti bíróságra. A bukaresti táblabíróság ugyanis kevéssel éjfél előtt harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte B. István Attilát, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi szervezetének elnökét, akit az ügyészség terrormerénylet előkészületével gyanúsít. 

DIICOT

A kényszerintézkedésről hozott döntés ellen 48 órán belül lehet fellebbezni. Azonban a bukaresti bírák teljes mértékben bizonyítottnak látták a rendőrség és az ügyészség indoklását a HVIM-es vezető cselekményével kapcsolatosan. Bár azt tegyük hozzá, hogy a most börtönbe vetett B. István Attilánál a házkutatások során csillagszórókat és ahhoz hasonló eszközöket találtak, azaz mondhatni, durvább bakinak tűnt a nagy magyar terroristaügy leleplezése és bejelentése, mint anno a TEK bombagyáros akciója volt.

A romániai szervezett bűnözés- és terrorizmusellenes ügyészség (DIICOT) kedden, a román nemzeti ünnepen közölte, hogy a kézdivásárhelyi férfi házi készítésű bombát akart felrobbantani az ünnep alkalmából tartott rendezvényen.

Mint ismert, a román hatóságok nagy valószínűséggel  kihasználva a terrorizmus miatti pánikreakciókat – több órásra nyúló házkutatást tartottak a kézdivásárhelyi Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőjénél. A rend éber őrei lefoglaltak egy magyar, illetve egy HVIM-es zászlót, kiadványokat, sőt egy csillagszórót is. De ne legyünk igazságtalanok, olyan brutális, emberi élet kioltására alkalmas eszközöket is találtak, mint airsoft köridőmérő sziréna, airsoft optikai segédeszköz, és az igen veszélyes és brutális erejű szilveszteri petárda.

Sokak szerint a hisztériakeltés tovább fog folytatódni, hisz Erdélyben is kiterjedt szervezettel rendelkezik a HVIM, és ezzel feltehetőleg a szervezet felszámolását is el akarják érni bizonyos körök.