hirdetés

Átadták a nagyközönségnek Németország leghosszabb függőhídját. A híd 360 méter hosszú és ingyenesen használható. A hidat már 9 évvel ezelőtt megálmodták a helyiek, ami most valósult meg.

függő híd német

A híd megépítése már 2006-ban felmerült, de akkor a helyiek megvalósíthatatlannak tartották, kivéve három embert, közülük az egyikből később polgármester lett. A terveket 2010-ben ismét elővették, szereztek rá pénzt, és idén májusban már el is kezdődött az építkezés. A híd Mörsdorf és Sosberg települések közötti völgyet íveli át. Mörsdorf településen egy turisztikai centrum is épült, ahonnan körülbelül 1,2 kilométeres gyaloglással vagy kerékpározással lehet elérni a hidat. A híd összesen 1,2 millió euróba (kb. 374 millió forint) került, és a helyiek abban bíznak, hogy hatására jelentősen emelkedni fog a környék idegenforgalma.

A híd adatai egészen félelmetesek. A 360 méter hosszú híd csak 85 centiméter széles. Van olyan pontja a hídnak, amikor 100 méterrel a patakvölgy felett haladunk. A bejárat után egy duglászfenyőből épült másfél méteres kaput építettek. Az egész építmény súlya 57 tonna!

A híd egy pályázaton kapott nevet, a környék után Geierlay-nak nevezték el. A 340 méteres magasságban található híd használata ingyenes.