hirdetés

Gyorsvonat ütközött össze egy REX típusú vonattal Bécstől Észak-Nyugatra.  A sérültek száma több mint 15. Négy ember súlyos sérüléseket szenvedett s kisebb csoda, hogy senki nem halt meg.

bécs vonatbalesetAz elsődleges információk szerint a Kritzendorfnál történt balesetben 17 ember sérült meg . A tűzoltóság eközben 15 sérültről ír, halálos áldozatokról egyelőre nem tudni.

A vasúttársaság szóvivője elmondta: a két vonaton 150 utas volt, valószínűleg többen a bécsi Die Toten Hosen koncertre igyekeztek.

Az Oe24.at osztrák oldal szerint egy vagon szétroncsolódott, egy másik az oldalára borult. A helyszínen két sürgősségi helikopter is volt, segítségükkel hamar sikerült kimenteni az utasokat.

Norbert Hofer közlekedési miniszter az APA hírügynökségnek elmondta: négy közepesen súlyos és négy könnyű sérültről tudnak, többeket fejsérüléssel szállítottak kórházba. A miniszter megerősítette, hogy nem volt halálos áldozat.

A jelenleg is zajló vizsgálatok alapján úgy tűnik, emberi hiba okozta a balesetet. Mint kiderült: a baleset az állomás közelében történt, így a két Bécs felé tartó vonat nem mehetett gyorsan. A szakemberek szerint vagy az egyik vonatvezető nem figyelt a jelzésre, vagy a másik túl hamar indult el az állomásról.