hirdetés

Elkapták a régóta keresett román szektavezért. A Mozgalom a Szellemi Integrálásért az Abszolútumba nevű szekta vezetője, Gregorian Bivolaru ellen 2013 júniusában adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot, mert súlyos börtönévekre ítélték kiskorúak megrontása miatt.

bivolaru szekta vezér

Az Interpol szerint Gregorian Bivolaru az egyik legkeresettebb szökésben lévő romániai bűnöző volt. A romániai ügyészség 2004-ben emelt vádat ellene. Svédországba menekült, ahol 2005-ben politikai menedékjogot kapott, és a svéd hatóságok megtagadták a kiadását. Most Franciaországban fogták el.

Gregorian Bivolaru a Mozgalom a Szellemi Integrálásért az Abszolútumba alapítója és szellemi vezetője volt. Egy 1996-os országos rendőr-főkapitányi jelentés azt írta róla: különböző korú, nemű és felkészültségű szimpatizánsokat toborozott Románia területéről, akiket arra buzdított, hogy mondjanak le családjukról, anyagi javaikról, és kapcsolódjanak be a csoportos életformába.

A csoport tagjainak a férfi úgynevezett „tudományos elméleti és gyakorlati” képzést tartott. Energiamegújítás, energiatakarékosság, valamint személyiségmegőrzés és -fejlesztés címén rávette őket, hogy saját vizeletüket igyák, mocskos odúkban éljenek és megtisztulás céljából ostorozzák magukat. A csoportos, szexuális szeánszok sem maradtak ki a gyakorlatokból.

A rendőrség már hét-nyolc évvel ezelőtt megállapította, hogy a Bivolaru-követők félkatonai alakulatokba szerveződnek, könnyen manipulálható tömeggé válnak és a tagok még az öncsonkítástól sem riadnak vissza. Ennek ellenére léptek fel a szekta ellen. Végül a román hírszerző szolgálat vette kezébe a szekta ügyét, de csak 2003-ban kezdték meg a csoport megfigyelését. A jelentésük után indult el a szekta ügyeinek felgöngyölítése és a bűnszervezet szétverése.

A férfit 2013-ban hat év börtönre ítélték kiskorúak megrontásáért és emberkereskedelemért.