hirdetés

A szerb titokszolgák és rendőrök taroltak. Letartóztatták ugyanis Szerbia két legnagyobb hatalmú drogbáróját, felszámoltak egy fegyvercsempész maffiát, amely Szerbia és Franciaország területén működött, valamint elfogták egy macedóniai terrortámadás gyanúsítottját is – jelentette be Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter egy rendkívüli sajtótájékoztatón.

serbian-police

Több, kábítószer-csempészettel gyanúsított személyt fogott el a szerb rendőrség, többek között a Balkán egyik legjelentősebb drogbáróját, és az egyik legismertebb szerb kábítószercsempészt is. A szerb belügyminisztérium munkatársai több hónapos nyomozás eredményeként 13 kilogramm heroint foglaltak le, valamint felfedték egy kábítószercsempész-hálózat tagjainak a kilétét. A hálózat évek óta szállított drogot Törökországból Szerbiába és Nyugat-Európába.

Egy másik akció keretében a Szerbiát Koszovóval összekötő brnjaki átkelőnél az Interpol elfogatóparancsa alapján őrizetbe vettek egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy január és május között részt vett a Macedóniában történt terrortámadásokban, amelyekben több mint húszan vesztették életüket.