hirdetés

Sikerült elfogni több napos hajsza után a palesztin terrorakció fiatal merénylőit Izraelben, a baltás vérontás színhelyének közelében, ahol csütörtök este három ártatlan járókelőt lemészároltak az ámokfutók.

 

A merénylet helyszínétől nem messze, az Elád várossal szomszédos Ros Haájin város melletti erdőben fogták el a május 5-i palesztin terrorakció merénylőit, akik három izraeli járókelőt baltával gyilkoltak meg.

A merénylők izraeli területen bujkáltak, és ellenállás nélkül megadták magukat az izraeli biztonságiaknak. A vérontás óta nem jutottak vízhez és élelemhez, kimerültek voltak, egyikük keze meg is sebesült.

Az izraeli rendőrség már péntek reggel közzétette a terrortámadással gyanúsított, szökésben lévő 19 éves Asszad Al-Rafai és a 20 éves Cabhi Abu Sakir fényképét, akik a Ciszjordániában lévő Romana falu lakói.

Az izraeli rendőrség, a hadsereg és a Sin Bet belbiztonsági szervezet együttműködésével elfogott terroristáknál nem találtak semmilyen kötődést terrorista szervezetekhez, és olyan jelet sem, amely gyanút keltett volna, hogy támadásra készülnek.

A március végén kezdődött terrorhullámban meredeken nőtt a feszültség Izrael és a palesztinok között az izraeli és ciszjordániai terrortámadások miatt, amelyekben 19 ember vesztette életét Izraelben.

Az izraeli hadsereg az egyre fokozódó erőszak megfékezésére növelte ciszjordániai tevékenységét, razziákat hajtottak végre, melyek többször fegyveres összecsapásokká váltak, ahol március közepe óta legalább 27 palesztin meghalt. Közülük sokan részt vettek a harcokban, de voltak köztük eltévedt golyók miatt meghalt palesztin civilek is.

( CsT)