hirdetés

Simán elmeszeltek Németországban egy politikust a tetkója miatt. Uszítás miatt bűnösnek mondta ki a bíróság azt a német politikust, aki egy uszodában láthatóvá tette náci tetoválását.

elítélték a náci tetkoi miatt

A neonácinak tartott Német Nemzeti-Demokrata Párt (NPD) 27 éves helyi képviselője, Marcel Zech hátának alsó részén egy haláltábor bejáratára hasonlító épület, valamint a „Jedem das Seine”, vagyis szó szerint fordításban „Mindenkinek a magáét”, „Mindenkinek érdemei szerint” felirat látható, amely a buchenwaldi náci koncentrációs tábor kapuján is szerepelt. A tetoválást egy uszodában fényképezte le egy másik fürdőző, aki eljuttatta a felvételt a hatóságokhoz. Az oranienburgi bíróság hat hónapos felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki Zechre.

Az ügyészség tíz hónap letöltendőt kért náci jelképek nyilvános viselése miatt. A vádhatóság még nem döntött, hogy fellebbez-e súlyosításért. Zechnek már volt bűnügye, korábban testi sértésért marasztalták el.

A 27 éves Marcel Zech a Berlin közelében található Barnim járási tanácsában képviselő az NPD színeiben, amelynek betiltását is kezdeményezték korábban a német hatóságok.