hirdetés

Tavaly novemberben nyolc csecsemő földi maradványait találták meg egy 45 éves nő wallenfelsi lakásában. Négyet közülük ő maga hozott világra, és megölésüket is beismerte. A coburgi bíróság ma hozta meg az ítéletet az ügyben, emberölés miatt tizennégy év börtönt kapott a gyilkos anya.

mécses elhunyt gyerekekértA bajorországi bíróság négy esetben állapította meg a nő bűnösségét, az ügyészség szerint ugyanis a másik négy csecsemőnél nem lehetett megállapítani az élve születést, vagy hogy életképesek voltak-e. A társtettességgel gyanúsított 55 éves apát a törvényszék felmentette.

A 45 éves nő ügyvédje az ítélethirdetést követően még nem tudta megmondani, hogy védence fellebbez-e az ítélet ellen. Az ügyészség életfogytiglani szabadságvesztést és a bűncselekmény különös súlyának megállapítását követelte a négy rendbeli gyilkosság miatt.

Az asszony a rendőrség korábbi közlése szerint több csecsemőről bevallotta, hogy ő hozta őket világra, és megölésüket is beismerte, kegyetlen tettét azzal indokolta, hogy nem lett volna képes eltartani a gyerekeket. A csecsemők maradványait tavaly novemberben fedezte fel az apa első házasságából származó felnőtt lánya egy ládában.