hirdetés

Elkapták a kanadai fekete angyalt. A hatóságok szerint Elizabeth Tracey Mae Wettlaufer nővérként hét év alatt összesen minimum nyolc embert ölt meg. Az Esti Újság úgy tudja, egy magyar származású férfi is az áldozatok közt van. 
kanadai-fekete-angyal-independentNyolc ember megölésével vádolják a kanadai nővért, Elizabeth Tracey Mae Wettlaufert, aki a gyanú szerint 2007 és 2014 között 75 és 90 év közötti lakókat mérgezett meg két különböző intézményben – közölte az ontariói rendőrség.

A woodstocki rendőrség szeptember 29-én kapott információt arról, hogy a nővér számos pácienst ölt meg – mondta a Wettlaufert őrizetbe vevő rendőr a közleményben. A 49 éves Wettlaufert kedden vették előzetes letartóztatásba.

A nővér áldozatai lehettek: Victims James Silcox, 84, Maurice Granat, 84, Gladys Millard, 87, Helen Matheson, 95, Mary Zurawinski, 96, Helen Young, 90 and Maureen Pickering, 79, akik a Woodstockban található Caressant Care Nursing and Retirement Home-ban laktak.
Wettlaufer állítólagos utolsó áldozata, a 75 éves Arpad Horvath 2014. augusztus 31-én halt meg, aki a Meadow Park Long Term Care-ben, Londonban, Ontarióban lakott.

A CNN megkeresésére Wettlaufer ügyvédje nem kívánt nyilatkozni, az idősotthon vezetője pedig azt mondta, hogy együttműködnek a rendőrséggel.
Wettlaufer két és fél évvel ezelőtt hagyta el az otthont – mondta a közleményben Lee Griffi, az otthon szóvivője. Hozzátette: a legfontosabb feladatunk, hogy továbbra is biztosítsuk a fizikai, szociális és lelki szükségleteit a lakóinknak, és azt, hogy ez így is maradjon.