hirdetés

Nem terrortámadás volt a dortmundi robbantás. A német rendőrség őrizetbe vett pénteken egy 28 éves, német és orosz kettős állampolgárságú férfit, mert a Borussia Dortmund (labdarúgócsapat elleni pokolgépes támadás elkövetésével gyanúsítja– közölte a német főügyészség. Az április 11-ei dortmundi merényletben megsebesült a csapat egyik játékosa Marc Barta és egy rendőr.

 

dortmund busz3A férfit a baden-württembergi Tübingen város közelében vették őrizetbe. A hatóságok szerint a gyanúsított pénzügyi okból hajtotta végre a támadást, arra spekulált, hogy a sportklub részvényei esni fognak a merénylet után. A Bild című német lap értesülése szerint a férfi ezt be is vallotta.

Emlékezetes, Marc Bartra, a Dortmund 26 éves védője volt az egyetlen a játékosok közül, aki megsérült, amikor merényletet követtek el a csapat dortmundi szállásának közelében, a városi stadiontól mintegy 10 kilométerre. Az elkövető vagy elkövetők három robbanószerkezetet rejtettek el egy parkolónál a sövényben. Mindhárom működésbe lépett, amikor a busz elhaladt mellettük, útban az AS Monaco elleni Bajnokok Ligája-találkozóra. A különleges biztonsági felszerelésekkel, köztük megerősített szélvédőkkel ellátott jármű két helyen károsodott, és egy berepedt szélvédő megsebesítette Bartrát. A légiós felületi sérülések mellett csonttörést szenvedett a jobb csuklójában, múlt hét szerdán megoperálták. A kórházból szombaton engedték ki, s klubja szerint körülbelül négy hét múlva csatlakozhat majd ismét az együtteshez. A negyeddöntős párharc első találkozóját az incidens miatt múlt szerdára halasztották, s a meccset végül 3-2-re a franciák nyerték.