hirdetés

Belga lapértesülések szerint őrizetbe vették azt a fiatalembert, aki a kamerák felvétele alapján a metróban robbantó terrorista, Khalid el-Bakraoui segítője lehetett, ugyanis közvetlenül a merénylet előtt látták társaságában.

brüsszeli halálbrigád

 

A férfit péntek reggel Brüsszel Forest nevű negyedében kapták el, a rendőrség egyelőre nem nevezte meg – írta a De Standaard flamand nyelvű belga napilap, hatósági forrásokra hivatkozva.

Korábbi sajtóhírek szerint ketten követhették el a maelbeeki merényletet: a már azonosított Khalid el-Bakraoui mellett a rendőrség szerint a biztonsági kamerák rögzítették, hogy egy nagy táskát cipelő ismeretlen férfi volt az öngyilkos merénylő társaságában a metróállomáson, nem sokkal a robbantás előtt.

A rendőrség azt feltételezte, hogy a második gyanúsított nem vett részt a robbantásban. Egyes hírek szerint a férfi nem is szállt fel a metróra Khalid el-Bakraouival.

A hatóságok szerdán azonosították a metróban robbantó Khalid el-Bakraouit, akinek a testvére, Ibrahim egyike volt a repülőtéri merénylőknek.

A belga rendőrség elfogott hat embert csütörtök éjjel Brüsszelben. Hármat közülük Brüsszel kellős közepén, a főügyészség közvetlen közelében állítottak elő, míg a másik három személyt a belga főváros Jette és Schaerbeek nevű negyedeiben fogták el. Kilétükkel kapcsolatban további részleteket nem árultak el.

A belga rendőrség továbbra is keresi azt az embert, aki a megtámadott Zaventem nemzetközi repülőtér biztonsági kameráinak felvételein, az öngyilkos merénylők társaságában látható.

A két helyszínen végrehajtott keddi brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincegy ember meghalt, a sebesültek száma pedig háromszáz felett van.