hirdetés

Két elefánt összeverekedett Srí Lanka délkeleti részében egy hindu templom előtt, a tülekedésben és káoszban két nő meghalt, tucatnyian megsérültek. A buddhista ünnep sült el rosszul a ratnapurai templomban.

sri-lanka-elefantA Srí Lankán szentként tisztelt elefántok gazdája megpróbálta szétválasztani ugyan az állatokat, egyiküket meg is ütötte. Az elefánt a fájdalomtól elszaladt, de nem sebesített meg senkit menekülés közben. Az emberek közben pánikba estek, és minden irányba szaladni kezdtek – mondta el egy helyi rendőr.

Egy hatvanéves nő szívrohamot kapott és meghalt, tucatnyi embert könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba. Péntek este egy vallási ünnep miatt sok látogatója volt a Colombótól mintegy száz kilométerre fekvő Ratnapura templomának.
Az erdőirtás miatt Srí Lankán csaknem 7400-ról 6000-re esett vissza öt év alatt a vadon élő elefántpopuláció. Csökkent a hindu ünnepeken felvonultatott szelídített elefántok száma is, mert a Srí Lanka-i hatóságok nem adnak ki vad elefántok befogására engedélyt.