hirdetés

Pontos számok még mindig nincsenek, de a Daily Mail szerint eddig legalább harminc halott és több tucat sérült van. A mentőalakulatok most attól félnek, hogy a gázvezetékek is felrobbanhatnak a lakott környéken.

 

Genoa-bridge-collapse-in-pictures-1003225„Nemzeti gyászról”, „apokaliptikus látványról” számol be a világsajtó az olaszországi hídkataszrófa utáni órákban. Mi is hírt adtunk róla, hogy dél körül összeomlott a négysávos olasz A10-es autópálya egyik hídja Genovánál. A hidat, amely még a hatvanas években épült, állítólag épp javították, és valószínűleg nem bírta el a terhelést.

Eddig legalább harmincan meghaltak, és több tucatnyian megsérültek a tragédiában. A halottak között egy kisbaba is van.

A híd állítólag legalább 100 méteren szakadt be, az autók, kamionok egymás után zuhantak a mélybe. A halottak között két olyan áldozat is van, akik a saját házukban haltak meg a rájuk zúduló hatalmas törmelékektől.

A helyszínen rengeteg mentőalakulat van, kutatnak az esetleg még élő sérültek után. Gyorsan kell cselekedniük. A környék ugyanis lakott, tele van gázvezetékkel, attól félnek, hogy azok is bármikor felrobbanhatnak. Állítólag már meg is kezdték a lakók evakuálását.

Azt nem tudni, hogy építési hiba okozta-e tragédiát, netán az, hogy kispórolták az anyagokat belőle, hisz mint közismert az olasz maffia kezében volt Olaszországban szinte az összes útépítés.