hirdetés

Úgy tűnik, emberi mulasztás és műszaki hiba okozhatta az EgyptAir katasztrófáját. A terrorcselekmény kizárva. A tenger mélyéről felhozott feketedobozok eddigi feldolgozott adatai szerint ugyanis tűz üthetett ki a gépen, amit egy utas okozhatott.  

egypt air craswh

A megvizsgált feketedoboz adatai arra engednek következtetni, hogy tűz ütött ki a lezuhant egyiptomi repülőgépen. Az egyiptomi szakemberek által vezetett vizsgálóbizottság megállapította a feketedobozból nyert információk alapján, hogy nem terrortámadás vezetett a lezuhant gép tragédiájához. A roncsokon koromnyomokat is találtak, valamint olyan deformációkat, amelyek vélhetően az utolsó pillanatokban uralkodó magas hőmérséklet miatt keletkeztek.

A feket dobozból kinyert adatok szerint a gépen működésbe lépett a füstjelző, valamint ez a hangfelvételeken is tisztán hallatszik. Eddigi információk szerint a tűz a mosdóból indult, feltehetően egy utas okozhatta a tüzet. Azonban arról is tájékoztattak, hogy az elektromos zárlat lehetőségét sem zárják ki.