hirdetés

Orbán Viktor az OTP-csoport magánrepülőjével utazik ma a párizsi vonulásra. A miniszterelnök nem először repül Csányi Sándor OTP vezér érdekeltségébe tartozó magánéppel, legalábbis a HVG ezt írja. Mindez mennyibe kerül nem tudni, arról nem adtak tájékoztatást. Mintahogy arról sem, hogy az elmúlt 5 évben hányszor és hova repült Orbán Viktor az OTP vasmadarával. Mindez azért is lehet érdekes mert at OTP igazgatóságának volt tagja a belügyminiszter Pintér Sándor, és az a Kicsis István is, aki bűnszervezet tagjaként vádlott az MVM hírhedt 15 milliárdos ügyében és a kétes horvátországi szálloda biznisz ügyében. Visszafelé a miniszterelnök úr megáll egy rövid időre Zürich-ben is, hogy mi célból azt sem tudni.

orban-berlin

Az OTP-csoporthoz tartozó Air Invest magángépével repül Párizsba, a terrortámadásokkal kapcsolatos vonulásra Orbán Vikto. A kormányfő máskor is utazott már a cég gépével, de hogy az elmúlt 5 évben hányszor használta azt nem tudni. Állítólag több sporteseményre is használta Csányi Sándorék vasmadarát. Hogy most mennyiért bérelték ki a miniszterelnök részére a gépet nem tudni, mintahogy azt sem, hogy korábban ez pontosan mennyibe került számára.

Egy biztos sem nyugaton, sem tőlünk keletre, s talán nálunk sem igazán volt eddig jellemző, hogy egy miniszterelnök egy magáncég gépével utazzon több alkalommal is. Azért nem szerencsés, mert ez találgatásokra, pletykákra adhat okot főként. de más miatt is aggasztó ez most.

Az ügy pikantériája és érdekessége, hogy az OTP igazgatóságában ott volt korábban Pintér Sándor belügyminiszter úr és az a Kocsis István is, aki jelenleg bűnszerevezet tagjaként vádlott az MVM hírhedt 15 milliárdos és horvátországi kétes szálloda bizniszében. S mindez talán nem túl szerencsés párosítás.
Állítólag Orbán Viktor 17 órakor indulhat vissza a francia fővárosból, de nem egyenesen Budapestre repül majd, hanem megáll majd egy rövid időre a svájci Zürich-ben is. Azt nem tudni, miért tart megállót a városban. Lánya, Ráchel jelenleg egy svájci iskolában végzi tanulmányait.

A Párizsba induló magyar delegáció indulása előtt a Miniszterelnöki Sajtóiroda egy nyilatkozatot közölt Orbán Viktortól. A kormányfő ebben azt közölte, hogy új politika kell, Európának új véderőművekre és stabilizátorokra van szüksége ahhoz, hogy megakadályozza a biztonságát fenyegető rengéseket és mozgásokat. A delegációnak egyébként Trócsányi László igazságügyi miniszter és Hajdu János a TEK főigazgatója is a tagja. Az együttérzését kifejező miniszterelnök a nyilatkozatban hozzátette, a terrorizmus előretörése Európában ma már valóság, ami napról napra növekszik. Az európai ember áll támadás alatt, az európai ember szabadsága és életformája – közölte a kormányfő. Mindez a hétköznapjaink biztonságát fenyegeti, nem tehetjük meg, hogy nem nézünk vele szembe – mondta Orbán, aki szerint Európának képesnek kell lennie arra, hogy megvédje magát. A politikai korrektség már nem nyújt védelmet a kegyetlen barbársággal szemben – tette még hozzá.
( HVG-EstiUjság )