hirdetés

A különös menyegző ráadásul Olaszországban zajlott le. Fredeica és Isabel három éve még apácaként szerettek egymásba egy lelkipásztori úton, most pedig bejegyzett élettársi kapcsolatba léptek, kihasználva az új olasz törvény adta lehetőséget.

apácákFederica és Isabell akkor még a ferences szerzetesrend apácái közé tartoztak, de azóta elhagyták a rendet, és bejegyzett élettársi kapcsolatra léptek az észak-olaszországi Pinerolóban.

Előítéletektől nem tart a pár.

Isten azt akarja, hogy boldogok legyenek az emberek – idézte őket a La Stampa.

Az anyakönyvvezető előtti szertartást egy volt pap vezetésével tartott ceremónia követte. Az egykori lelkipásztort a pápa kiközösítette az egyházból, mert egyházi áldást adott homoszexuális párok frigyére.

Olaszországban egyre több azonos nemű pár él a bejegyzett élettársi kapcsolatra lehetőséget nyújtó törvény adta lehetőséggel. A jogszabály, amelynek elfogadásáért évek óta küzdöttek a katolikus többségű országban, július végén lépett hatályba. Olaszország volt az utolsó nyugat-európai állam, ahol eddig az azonos neműek életközössége nem volt jogilag szabályozva. Ezt a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága is kifogásolta korábban.

(Fotó: illusztráció)