hirdetés

Brutális pusztítás és káosz Párizs szívében. Tehetetlenül figyelik a tűz pusztítását a Notre-Dame épületében. Bár balesetkként kezelik a tűzvészt egyre gyanúsabb, hogy egy hónapon belül ez már a második tűzvész Páriszban, amely martaléka történelmi katolikus templom.

 

Döbbenetes képek érkeztek a lángoló Notre Dame-ról. Az épület 96 méter magas fő tornya leomlott, a tűz még vadabbul tombol a világ egyik leghíresebb épületében. A 850 éves gótikus katedrális valószínűleg felújítás közben gyulladt ki, és több száz tűzoltó megfeszített munkája sem elég a lángok megfékezéséhez.

Rövid időn belül ez már a második templom tűz Párizsban, ami több mint gyanús. Március közepén a Saint-Sulpice-templom lett a lángok martaléka, most a Notre Dame.
Bár a hatóságok egyszerű balesetként kezelik a Notre Dame pusztulását, nem lennénk meglepődve, ha kiderülne szándékos gyújtogatás okozta a tűzvészt.

Párizs szívében káosz uralkodik, mindenkit arra kérnek, kerüljék el a környéket,emellett megpróbálják távol tartani a fotózkodó turistákat is.