hirdetés

Egy 21 éves férfi Melbourne egyik bankfiókjának bejáratnál felgyújtotta magát, majd belépve a szőnyegpadlóra is benzint locsolt, így az is felgyulladt. Túlélte a szörnyűséget, de élet és halál között lebeg, rajta kívül öten súlyosan megégtek, és további 21 ember sérült meg.

ausztral-bank-tuzA tettes kritikus állapotban van, így indítékairól ki sem tudják kérdezni – idézte Victoria állam rendőrfőnökének nyilatkozatát a BBC.

A férfi a Commomnwealth Bank egyik fiókjában sétált be Melbourne egyik külvárosában. Majd minden átmenet nélkül a magával hozott folyadék magára locsolta, és meggyújtotta. Pillanatok alatt hatalmas tűz keletkezett, amely egyes értesülések szerint robbanást is előidézett. Összesen 26-an sérültek meg, közülük hatnak az állapota életveszélyes, ezek között van maga a tettes is.

Az égési sérülések mellett súlyosak a légzőszervi problémák is, mert sűrű fekete füst borította el az egész bankfiókot, amely szinte teljesen kiégett.

Az utcai kamerák felvették, amit a férfi egy műanyag gallonnal a kezében teljes nyugodtsággal a bank felé sétál.

A rendőrség nagy erővel nyomoz a tettes kapcsolatai után, hogy kiderüljön: miért gyújtotta fel magát a 21 éves fiatalember. Egy rendőrfelügyelő azt nyilatkozta, hogy a terrorcselekmény lehetőségét sem zárják ki, de a vizsgálat kezdeti szakaszban van, ezért még igencsak korai lenne az ilyen feltételezés.

Ian Narev, a Commonwealth Bank vezérigazgatója a társaság közösségi oldalára azt írta, mélyen megrendítették a Springvale-ben történtek, a legfontosabb most a sérült ügyfelek és alkalmazottak egészsége, valamint az eset szemtanúinak a lelki elsősegélynyújtás. Minden tőlük telhető módon támogatják a hatóságok munkáját.

(Fotó: 7NewsMelbourne/Twitter)