hirdetés

Dupla Osztrák és Brit Nagydíjjal startolhat el a Forma–1 idei kiírása, a második futam pedig mindkét helyszínen hétköznap lenne . A Nemzetközi Automobil-szövetség egyenlőre nem cáfolta a híreket. Kérdés Boris Johnson kormánya keresztbe húzza-e a FIA terveit.

 

A FIA állítólag valamennyi F1-es, F2-es, F3-as istállónak foglalt szállodát az Osztrák Nagydíjnak otthont adó Spielbergben és környékén július 5-re, illetve az azt megelőző és azt követő néhány napra, összesen 22 hotelben szállásolhatják el a versenyzőket, alkalmazottakat.

A tervek szerint a csapatokat charterjáratokkal szállítanák Ausztriába, ahol a külvilágtól elzárva maradnának a pályán és környékén, mielőtt Anglia felé vennék az irányt. A silverstone-i versenyek megrendezését ugyanakkor veszélybe sodorhatja a brit kormány tervezett intézkedése, sajtóhírek szerint a beutazókra 14 napos karantén várna.

Az FIA abban bízik, hogy július 19-én megtartja az első brit futamot, majd 22-én vagy 23-án a másodikat. Ez akkor valósulhat meg, ha az ausztriai izolációs időszakot a szigetországban hajlandóak beleszámítani a 14 napba.

Megvárjuk a részleteket, jelenleg is tárgyalásokat folytatunk a brit kormánnyal – mondta az F1 szóvivője az Autosportnak.