hirdetés

Dühöngenek a románok
2014-05-12 12:34

Illés miatt áll a bál. A román külügyminisztérium szóbeli jegyzékben kért magyarázatot, hogy Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár is szerepel egy vasárnapra tervezett verespataki tiltakozó megmozdulás programjában.

A bukaresti külügyminisztérium ezt a Mediafax hírügynökség megkeresésére közölte pénteken, és elvi álláspontját is tudatta Illés Zoltán tervezett verespataki jelenlétével kapcsolatban.
„Elviekben a külügyminisztérium helyteleníti, hogy külföldi hivatalosságok a magánlátogatás intézményét használják fel olyan üzenetek közvetítésére és/vagy olyan eseményeken való részvételre, amelyek érinthetik Románia szuverenitását, vagy beavatkozást jelenthetnek a román állam belügyeibe” – idézte a Mediafax hírügynökség a tárca válaszát.
A Vidékfejlesztési Minisztérium egyébként úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár nem vesz részt a vasárnapra tervezett verespataki megmozduláson, és ez korábban sem állt szándékában. Neve előzetes egyeztetés nélkül került a programba.