hirdetés

Az ukrán parlament üléstermében drónos reptetéssel kergették őrületbe az ellenzékiek a kormánypárti politikusokat. A törvényhozás név nélküli szavazása ellen tiltakoztak ezzel az újhullámos módszerrel.

drón2Az úgynevezett kvadrokopter közvetlenül a kupola alatti csillár mellett körözött. Az UNIAN hírügynökség jelentése szerint a Julija Timosenko vezette Haza párt egyik képviselője röptette.

A februárban ellenzékbe vonult frakció tagjai előzőleg kifogásolták, hogy egyes előterjesztéseket nem név szerinti szavazással hagy jóvá a törvényhozás, ezért azzal fenyegetőztek, hogy radikális módszerekkel küzdenek majd ellene.

A kormánypárti képviselőcsoportok tagjai követelték a házelnöktől, hogy tegyen rendet, büntesse meg a drónröptetés felelőseit. Erre válaszul az ellenzéki padsorokban ülők megjegyezték, hogy nincs az ukrán parlament házszabályában olyan pont, amely ezt tiltaná.

Egy kormánypárti képviselő pedig azt javasolta a Haza frakció tagjainak, hogy ajándékozzák a drónt a kelet-ukrajnai fronton harcoló ukrán katonáknak, ők több hasznát vennék.