hirdetés

Ingyenes netet fog biztosítani a Facebook. Így szegény internetfelelős kormánybiztosunknak, Deutsch Tamásnak ez nem jó hír. Ennyi volt a nagy és olcsóbb internetbejelentés, hisz Mark Zuckerberg agyonverte a fideszes EU-képviselő tegnapi bejelentését. A  Facebookon jelentette be ugyanis stílusosan Zuckerberg, hogy hamarosan bekapcsolják az első műholdjukat, ami internetszolgáltatást biztosít majd szerte a világon. A Facebook közeli Internet.org idén év végére 100 országba szeretné eljuttatni a némileg korlátos, de ingyenes internetet.

zuckerberg facebook

A Facebook több fronton is dolgozik rajta, hogy korlátos, de ingyenes internetelérést biztosítson a világon. A Facebookot és az Internet.org nevű nonprofit szervezetet is alapító Zuckerberg bejelentése szerint műholdra is lépnek: ez Eutelsattal működnek együtt, az ő jövőre fellövendő Amos-6 műholdjuk biztosítja majd a Facebook internetszolgáltatását. Így pedig szegény Deutsch Tamásnak jól keresztbe tett akarva-akaratlanul Zuckerberg, hisz tegnap attól volt hangos a magyar média, hogy olcsóbb lesz a net Magyarországon. Tomi megoldotta, hogy talán kevesebb legyen az áfa a netes szolgáltatáson. Erre ez a kis Facebook-cowboy meg most ingyenes netről beszél.

 

Ahogy Zuckerbergéktől megszokhattuk, elsőként a technikai fejlődésben hátrébb tartó területekre koncentrálnak: az első műholdjuk Afrika nyugati, keleti és déli területeit fedi majd le. Törekvéseik ugyanakkor nem állnak meg tőlünk távoli területeken: a korábbi bejelentés szerint idén év végére összesen 100 országban kötnek majd megállapodást mobilszolgáltatókkal, és teszik elérhetővé a Facebook által fizetett, a felhasználók számára ingyenes internetet.

Emellett nemrég elkészült a Facebook saját fejlesztésű netszóró drónja  is. A Facebook által biztosított szolgáltatás lényege, hogy a legfontosabb helyi és nemzetközi híroldalakat, időjárás-jelentéseket, az adott országban legnépszerűbb webszájtokat, a Wikipédiát és természetesen a Facebookot mindenki ingyenesen böngészhesse telefonján – akkor is, ha nincs internet-előfizetése.