hirdetés

Meglepő eredmény született a pékmesterek világbajnokságán, a házigazda péksüteményeiről igencsak híres franciákat is legyőzték a dél-koreai versenyzők. De a tajvaniak is maguk mögé utasították a bagett mestereit a Villepinte-i kupán, így a szervezők csupán bronzérmesek lettek. 12 ország csapata vett részt a megmérettetésen.

pékmesterek világbajnoksága

 

A győztes dél-koreai csapat, Li Csang Min, Kim Dzsong Ho és Pak Jong Dzsu lovasíjász alakú kenyérszoborral szerezte meg a győzelmet. A világ minden részéből érkező 12 pékválogatott három versenyszámban mérte össze erejét; bagett- és kenyérkészítés, édes és sós sütemények, valamint a hazájukra jellemző sportot kellett kenyérbe önteniük.

Az ezüstérmes tajvaniak – akik tavaly a dobogó harmadik fokán álltak – idén egy ütést végrehajtó baseballjátékost alkottak. A franciák egy feje tetejére állított kerékpárral nyertek bronzérmet.

A három dobogós nemzet eredményével arra is megszerezte a jogot, hogy indulhasson a következő pék-vb-n, amelyet várhatóan 2020-ban tartanak majd. Hogy ott ki nyer, az már más tészta.