hirdetés

Állítólag 2016. december 27-ével jár le a letelepedési kötvények programja Magyarországon – írja a befektetési és állampolgárság-szerzési lehetőséget orosz nyelven kínáló immigrantinvest.com oldal.

letelepedesi-kotvenyA 24.hu által felfedezett orosz honlapon nem részletezik, mit jelent pontosan a lejárati idő, de arra lehet következtetni, hogy Oroszországban ez a forgalmazó már tudja, mikor szeretné a magyar kormány beszüntetni a letelepedési kötvények értékesítését.

Nem tudni azt sem, van-e összefüggés e dátum, illetve aközött, hogy a Magyar Közlönyben éppen négy évvel korábban, 2012. december 27-én jelent meg a letelepedési kötvényről szóló jogszabály.

Hétfői sajtótájékoztatóján Varga Mihály azt mondta: ha pénteken a Moody’s is felminősít minket, akkor nagy esélyt ad annak, hogy a letelepedésikötvény-konstrukciót jelentősen meg fogják változtatni.

Korábban a Jobbik a letelepedési kötvény megszüntetéséhez kötötte a párt támogatását a Fidesz–KDNP betelepítési kvótákkal kapcsolatos, kétharmados országgyűlési támogatását igénylő, november 8-ára tervezett alkotmánymódosításához. A kormánypártok azonban jelezték, hogy ha felül is vizsgálják a programot, azt nem a Jobbik óhajára fogják megtenni.

(Forrás: 24.hu)