hirdetés

Fordulat a lezuhant EgyptAir ügyében. Legalább háromszor hajtott végre ugyanis kényszerleszállást a katasztrófa előtti napon a repülő. Mint ismert, két hete a Földközi-tengerbe zuhant az egyiptomi légitársaság utasszállítója.

egypt air

A France 3 tévéállomás és a Le Parisien című lap a gép adattovábbító rendszere, az ACARS által rögzített adatokra hivatkozva jelentette, hogy az egyiptomi gépnek vissza kellett fordulnia, és kényszerleszállást kellett végrehajtania legalább háromszor a lezuhanás előtti napon.

A tragédiát megelőzően, május 18-án és 19-én az egyiptomi gép összesen hat járaton repült Kairó, illetve az eritreai Aszmara, Tunisz és Párizs között, és ebből három alkalommal a gép riasztórendszere indulás után műszaki hibát jelzett: a mosdó és a fedélzet füstjelzői adtak le riasztást. Minden visszafordulás után átvizsgálták a gépet, és mindent rendben találtak.

Az EgyptAir lezuhant járatával az utolsó beszélgetés épp arról szólt, hogy jeleznek a füstjelzők a gépen, majd ezután a gép hirtelen süllyedésbe kezdett és pár éles kanyar után eltűnt a radarról.

A mostani információk következtében kizárható a terroristatámadás, és elgondolkodtató, hogy a gép hogyan repülhetett ennyi kényszerleszállás után.