hirdetés

Brutális mennyiségű drogot foglaltak le Ausztráliában. 2 millió adagnyi kristálykokóval bukott le a perthi banda, amelynek 14 tagját le is tartóztatták. A bandát egy konténer buktatta le. A jégkokó nagyon veszélyes, mert azonnal függőséget és károsodást okoz a szakemberek szerint, már az első fogyasztáskor.

metamfetamin australia abc

Több mint 215 kilogramm metamfetamint foglalt le a rendőrség a nyugat-ausztráliai Perthben pénteken. A jégként is ismert drogot, a kristályos metamfetamint a rendőrség két lakásban foglalta le. A több mint kétmázsányi kábítószer kétmillió adagnak felel meg, mintegy 150 millió dollár, azaz közel 42 milliárd forint az utcai értéke.

A kábítószerügyben 14 külföldi állampolgárt vettek őrizetbe. Gary Dreibegs nyugat-ausztráliai rendőrfőnök közölte: nyilvánvaló, hogy egy anyagilag támogatott, jól szervezett, kifinomult bűnszervezettel van dolguk. A metamfetaminnal kereskedő bűnszervezet utáni nyomozás azután indult, hogy a hatóságok a Perthtől mintegy négyszáz kilométerre lévő Geraldton város közelében egy hajón olyan konténereket találtak, amelyekben a kábítószer készítéséhez használt vegyszereket tárolják.