hirdetés

Nem terrorakció, hanem leszámolás volt Berlinben. A ma menet közben felrobbant Volkswagenben ugyanis egy drogkereskedő ült, aki a rendőrök előtt sem volt ismeretlen, hisz a sofőr már volt börtönben is. A német rendőrség maffialeszámolást gyanít.

berlini drogkereskedő EuroPress

Ma reggel Berlin Charlottenburg városrészben az emberek hatalmas durranásra lettek figyelmesek. Szemtanúk állítása szerint még az épületek is megremegtek. Először balesetre gyanakodtak, majd később kiderült, hogy a VW Passatot valaki felrobbantotta. Így sokáig sokan azt hitték, valamiféle terrorakció történt.

A nyomozók azt mondják, hogy a robbantás a kocsi vezetője elleni merénylet volt, ezért a nyomozást átadták a gyilkossági csoportnak. A Berliner Zeitung információja szerint az áldozat a 43 éves török származású Mesut T., aki már drogkereskedelem miatt volt börtönben. A rendőrség szerint az áldozat valószínűleg megsértette az úgynevezett kábítószertörvényt, hamis pénzzel és szerencsejátékkal is foglalkozott.

A rendőrség szóvivője azt mondta, hogy a háttérben szervezett bűnözést gyanítanak. A nyomozás ezért elsősorban az autó vezetőjének a környezetére koncentrál, függetlenül attól, hogy még nem tudhatják biztosan, hogy a támadás céljpontja valóban Mesut T. volt-e. Ugyanis az is lehetséges, hogy valaki más volt a célpont, csak ez alkalommal éppen a 43 éves férfi vezette az autót. Mindenesetre a terrorista hátteret kizárták.

Azok alapján, amit eddig tudunk, súlyos bűncselekményből kell kiindulnunk. Ami itt történt, az egy jelentős dolog. A nyomozók minden erőforrásukat bevetik, ami szükséges ahhoz, hogy megoldják a bűncselekményt – mondta Frank Henkel felsőházi képviselő.

A vizsgálat során további robbanóanyagot nem találtak. Az autó maradványait már eltávolították.

(Fotó: Europress)