hirdetés

Cirkusz volt a Vatikánban
2016-06-16 23:34

Ferenc pápa ezer cirkuszművészt és mutatványost fogadott a Vatikánban, akik akrobataszámokkal és egyéb mutatványokkal szórakoztatták a katolikus egyházfőt. Egy kistigris megijedt a pápától.

Ferenc pápa cirkuszosokA VI. Pálról elnevezett teremben adták elő a cirkuszosok produkcióikat. Ferenc pápa nagy érdeklődéssel és vidáman mosolyogva figyelte a mutatványokat, közülük többet is megtapsolt.

Az egyházfő azt mondta, hogy nem áll távol tőle a téma. Az ünneplés és az álmélkodtatás, a szépség mestereinek nevezte a cirkuszosokat, akik „vándorlásuk közben gazdagítják a világot, mivel képesek táplálni a reményt és a bizakodást”.

– Az is az irgalmasság egyik módja, hogy a szépséget és a vidámságot ültetjük el egy olykor szomorú és komor világban. Nagy-nagy köszönet ezért! – mondta a pápa.

A találkozón egy állatidomár magával vitt egy kistigrist, amelyik megijedt, amikor a pápa meg akarta simogatni, és elszaladt. A pórázon tartott állat csak azután nyugodott meg és hagyta magát simogatni, hogy cumisüvegből tejjel itatták meg.

Az audiencián Magyarországot a 18 éves György Tibor, a Baross Imre Artistaképző növendéke képviselte egy létrán előadott produkcióval, a pápával való találkozón részt vett Fekete Péter miniszteri biztos, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója és Tóth Edit, a Baross Imre Artistaképző tanára is.