hirdetés

Gyászolnak a Che Guevara rajongók. A sokak által kedvelt vagy épp gyűlölt harcos fia, Camilo Guevara March elhunyt. A bolíviai hadsereg által 1967-ben megölt kubai–argentin gerilla harcos legidősebb gyermeke munkajogból diplomázott, valamint a havannai Che Guevara Kutatóközpont igazgatója volt.

 

Hatvanéves korában szívrohamban elhunyt Camilo Guevara March, az argentin származású Ernesto Che Guevara forradalmár fia – jelentette be kedden Miguel Díaz-Canel kubai elnök.

Mély szomorúsággal búcsúzunk Camilótól, Che fiától és eszméinek népszerűsítőjétől – közölte az államfő Twitteren.

A Prensa Latina kubai hírügynökség szerint Camilo Guevara March a venezuelai fővárosba, Caracasba látogatott, amikor hétfőn szívrohamot okozó tüdőembóliában meghalt.

A bolíviai hadsereg által 1967-ben megölt kubai–argentin gerilla harcos, Che Guevara és kubai felesége, a szintén fegyveres harcos Aleida March gyermekei közül ő volt a legidősebb. Ebből a házasságból még három gyermek született: Aleida, Celia és Ernesto. Che Guevarának volt még egy lánya, Hilda, aki 1995-ben halt meg. Ő a forradalmár egy korábbi házasságából született, amelyet Che a perui Hilda Gadeával kötött.

Camilo Guevara March munkajogból diplomázott, valamint a havannai Che Guevara Kutatóközpont igazgatója volt.