hirdetés

Nagyon nagy bajba került Donald Trump volt amerikai elnök. A Capitoliumot elfoglalók egyik vezére a QAnon Sámán ugyanis kész az elnök ellen tanúskodni, mert az ő utasítására rohanták le a washingtoni épületet. A fanatikus Trump rajongó nem titkolja, hogy becsapta őt és társait Trump.

 

Óriásit csalódott Donald Trump korábbi amerikai elnökben a QAnon Sámán néven elhíresült Jacob Chansley, más néven Jake Angeli, aki hiába kért, nem kapott elnöki kegyelmet Trumptól. Ezért, bár korábban szinte bálványozta Trumpot, most kész lenne akár ellene tanúskodni is a volt elnök február 8-án kezdődő impeachment-eljárásán, közölte Chansley ügyvédje.

A sámánt képviselő Albert Watkins elmondta, hogy védence úgy érzi, Trump elárulta őt és a többi, a Capitolium január 6-i ostroma után kegyelemért folyamodó társát.

Azt még nem tudni, hogy engedik-e Chansley-nek a tanúskodást, mindenesetre váratlan fordulat lenne, ha az amerikai törvényhozás elleni ostromban résztvevők, akik épp Trump szavain felbuzdulva kezdtek zavargásba, most Trump ellen vallanának.

Chansley és több, az ostromban résztvevő társa azzal védekezik az ellenük indult büntetőeljárásban, hogy nem követtek el törvénytelenséget, hiszen mindent az akkor még hivatalban lévő elnök, Donald Trump utasítására tettek.

( T.L)