hirdetés

Bombát dobtak egy buszmegállóra Moszkvában. A támadásban négyen sérültek meg és áldozatokról nem tudni egyelőre. Ilyen támadásra rég volt példa az orosz fővárosban. Azt, hogy alvilági leszámolás, vagy fiatalos csínytevés, netán terrorakció volt a robbantás, nem tudni. 

2753544 12/08/2015 Law enforcement agents conduct an investigation at a bus stop on Pokrovka Street in Moscow where an unidentified explosive device went off. Evgeny Biyatov/Sputnik

Házi készítésű bomba robbant Moszkva északkeleti részén, a Pokrovka utcánál egy buszmegállóban. A támadásban négyen sérültek meg, három embert egy közeli kórházba szállítottak, a negyedik azonban megtagadta a kórházi ellátást.

A moszkvai rendőrség szóvivője azt mondta, hogy a vélhetően házi készítésű bombát egy autóból vagy egy közeli ház ablakából dobták a megállóban várakozók közé.

A hatóságok vizsgálják a támadás körülményeit,  de az első adatok azt mutatják, hogy egy vagy több huligán robbanthatott. A megálló az orosz főváros egyik népszerű részén található, a környéken sok a bár és a kávézó.