hirdetés

A Központi Hírszerzési Hivatal Varsó és Berlin mellett a magyar fővárost is megemlítette, mint a lehetséges terrortámadások helyszínét. Az IÁ ugyanis újabb merényletekre készül, és a rettegett és kegyetlen iszlám terrorszervezet is megemlítette Magyarországot legutóbbi üzenetében.

tEK Ferihegy

Az amerikai Központi Hírszerzési Ügynökség, a CIA továbbított egy figyelmeztetést a lengyel belbiztonsági szolgálatnak, amiben Varsó és Berlin mellett Budapestet is említette lehetséges terrortámadások helyszíneként – írja a Rzeczpospolita nevű lengyel napilap.

A CIA március közepén figyelmeztette a lengyel Belbiztonsági Hivatalt, hogy egyebek közt Berlinben, Budapesten és Varsóban is fennáll a szervezett tömegrendezvények idején végrehajtandó párhuzamos támadások veszélye.

A lap szerint a terrortámadások veszélyének kitett rendezvények listáján a CIA a július végén Krakkóban rendezendő katolikus ifjúsági világtalálkozót is feltüntette. Az amerikai hírszerzés ezért rendkívüli biztonsági intézkedések bevezetését tanácsolta a világtalálkozó idejére.