hirdetés

Optimisták vagyunk a budapesti olimpia ügyében, legalábbis a politikusaink és a projektrét felelős Fürjes Balázs is. Az ő nevéhez köthető az új Fradi-stadion megépítése is. Budapestnek állítólag minden esélye megvan a 2024-es nyári olimpia rendezésének elnyerésére – idézte a nemzetközi sajtó Fürjes Balázst, a Budapest 2024 pályázat elnökét.

fürjes balázs rió

Az amerikai The Washington Post és a brit Daily Mail is azt emelte ki a tudósításában, hogy Budapest egyenlő esélyekkel indul Los Angelesszel, Rómával. A Washington Post Fürjes Balázst, a Budapest 2024 pályázat elnökét is idézte.
Budapest egyáltalán nem esélytelen ebben a versenyben, s éppen ugyannyi esélye van a győzelemre, mint a másik három pályázó városnak – mondta a Fürjes.
A Daily Mail kiemelte, hogy a Budapest 2024 pályázat elnöke szerint a magyar főváros büszke arra, hogy versenyben van az olimpia megrendezéséért.
Amennyire mi tartunk az ellenfeleinktől, éppen ugyanannyira kell nekik tartaniuk tőlünk, figyelembe véve az olimpiai eszmét és a barátságosságot – idézte a brit napilap Fürjes Balázst.
A Daily Mail azt is megjegyezte a beszámolójában, hogy a budapesti pályázat azt ígéri, a versenyhelyszínek közötti utazási idő egyetlen esetben sem lesz több 13 percnél, mert azok egy 10 kilométeres körzeten belül helyezkednek majd el. Ráadásul csak öt új létesítmény megépítésére van szükség ahhoz, hogy Budapest olimpiát rendezhessen.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövő szeptemberben, Limában dönt a 2024-es házigazdáról.