hirdetés

Brutális kegyetlenséggel megölték az RMDSZ egyik munkatársnőjét, akit Bihar megyében egy főúttól nem messze zacskóba rejtve találtak meg a rendőrök. M.Beáta a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem oktatója volt. A román rendőrség a nő barátját Bóna Ferencet nagy erőkkel keresik. A férfi korábban már szintén az egyetlen tanított de elítélték párévvel ezelőtt, mert a nyílt utcán félholtra verte akkori barátnőjét.

 

M. Beátának , aki az RMDSZ munkatársa is volt, szombaton veszett nyoma, holttestét kedden találta meg a román rendőrség. A nőt az erdélyi Bihar megyében találták holtan. A nő a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem oktatója volt. A rendőrség információja szerint M. Beátát szombaton látták utoljára Kolozsváron. Az áldozat a barátjával, Bóné Ferenccel tűnt el, őt körözik most gyilkosság gyanúja miatt.

A román hatóságuk úgy tudják, a férfi már nem tartózkodik az országban. A gyilkossággal gyanúsított Bóné Ferenc, aki szintén a Sapientia oktatója volt, 2020 augusztusban súlyosan bántalmazta akkori barátnőjét. A Cluj24.ro szerint több nő számolt be róla, hogy a férfi megverte őket, ezért a kolozsvári bíróság kilencven napos közmunkára és pszichológiai tanácsadáson való részvételre kötelezte a körözött férfit.

Miután Bónét kirúgták az egyetemről, doktoranduszként óráinak egy részét M. Beáta kapta meg.

A rendőrség szerint a pár szombaton a férfi autójával Havasrekettyére indult, ahol a nő még szelfit is készített magáról. Onnan viszont végleg nyoma veszett, s a nyomozók szerint Bóné szombaton egy dühkitörés során végzett M. Beátával.

A nő holttestét egy sűrű növényzettel benőtt részen zacskókba csomagolva rejtette el Báródsomos külterületén, a főúttól kétszáz méternyire.

Barátai szerint Beáta Havasrekettyéről még küldött magáról képeket a Messengeren. Pár órával később már csak egy sms érkezett a telefonjáról, amin lemondott egy esti találkozót.

A román rendőrség szerint elképzelhető, hogy azt az üzenetet már Bóné küldte, a nő ugyanis akkor már vélhetően nem élt.

 

( Nagy Attila )